Bezig met het laden van Events

Culturele Uitstap naar Mechelen

 

Beste vrienden en vriendinnen, leden van de KVVOO,

Na enkele afgelaste evenementen te wijten aan een te lage opkomst, doet het bestuur nogmaals een poging om een uitstap te organiseren voor een beperkt aantal deelnemers en aan een zeer democratische prijs.

Op donderdag 24 oktober 2024 stellen wij voor een namiddag door te brengen in het Bourgondische Mechelen van Margareta van Oostenrijk en Keizer Karel.

We vertrekken vanuit Antwerpen vlak bij het Crown Plaza Antwerp hotel, het vroegere Crest hotel, vanuit onze gekende opstapplaats in de Vogelzanglaan om de hoek.
Er zijn twee zwarte Renault minibussen, bestuurder en acht passagiers per bus voorzien.

Het vertrek in de Vogelzanglaan is voorzien om 13 u stipt.

Om 14 u start het bezoek aan de kathedraal met gids. We laten ons onderdompelen in acht eeuwen geschiedenis met als thema, Gotiek en Barok in harmonie.

Daarna wandelen we, op een hopelijk zonnige dag, maar toch voorzien van een regenscherm, een tiental minuten, door het oude Mechelen naar het Hof van Busleyden.
Dit stadspaleis uit het begin van de 16e eeuw herbergde tot voor 20 jaar de beiaardschool en is nu pas volledig gerestaureerd. Een gids zal er ons om 15u30 start +/- 1u30 rondleiden.
Hier ontdek je de Bourgondische periode. Opgesmukt aan de hand van recent verworven topstukken.
Hier wordt de mooiste kunst van de noordelijke renaissance, in al zijn pracht en praal tentoon gesteld. Dit met als thema’s humanisme, religie, globalisering, gender en macht.

Er zijn voor iedereen lichte openklapbare meeneem stoeltjes voorzien, zodat je al rustend kan genieten.

We wandelen dan terug richting kathedraal, waar we vlak bij de parking, nog kunnen napraten bij een koffie met gebak in café “Het Kunstuur”.
Na het onderonsje in dit gezellig kunstcafé bepalen we samen wanneer het vertrek wenselijk is.

De bijdrage voor deze trip is slechts € 40 per persoon.
Deelnemers met een museumpas zullen nog een korting krijgen.
De LBD is 10 oktober 2024 gezien wij tijdig de nodige reservaties moeten doen.

Organisator is Boeckxstaens Gilbert 0497/415183

Scroll naar boven